vän

En blomma är en blomma.
En vän är en vän.
Vad du än tycker,
vad du än tänker
ska du vara rädd om den.
Samma blomma, samma vän
kommer aldrig igen.

image47

varför känns


Varför känns det som att man är ensam
 när man vet att man har kompisar.


image46

killar

Killar är som...

Luft, man kan inte leva utan dem.


Datorer, de krånglar hela tiden.


Parkeringsplatser, den bäste är alltid upptagen.


Telefonkataloger, man letar och letar men hittar aldrig den rätta.



Rosor, fina att se på men de kan göra en illa.


Gulliga små djur, tjejer kan inte stå emot dem.


Pussel, det fattas alltid en bit.


 image45


första gång

Första gången,
jag såg in i dina ögon,
Visste jag,
att jag var kär.


kärlekens dikter

Kärlekens dikter är stora och fina,

de öppnar känslor lika stora som mina.

Mina känslor för dig är det största som finns,

när lång tid har gått är det enda ja minns.

Hur ja än försöker och jobba för att glömma dig,

känns det hur ont som helst.

Allt känns så rätt och fint mellan oss,

därför känns allt fel att åka iväg och kasta loss.

En dag när allt är lugnt och lyckan är här.

Då ska du känna vad härligt det är att vara kär.

image53


älska

 image42


Att älska någon är att längta, hoppas, önska, gräla, gråta, skratta....
Och vara oerhört lycklig!!


tryne juh


En vän är den som vet allt om en o ändå fortfarande tycker om en.



image40

Kaffe dags

Moccaklot
1,5 liter vaniljglass
2 msk mjölk
2,5 msk snabbkaffepulver gärna
2 msk florsocker
2 msk vaniljsocker
250 g mörk blockchoklad
Värm mjölken, rör ner kaffet, flor- och vaniljsocker och se till att det är klumpfritt. Skeda upp vaniljglassen i en bunke och häll över kaffeblandningen. Vispa med degkrokarna till elvispen tills allt är väl blandat. Frys in. Gör golfbollstora kulor och doppa i smält choklad. Frys in igen.
Servera gärna tilsammans med konjak!




Studenternas kaffepaus
Detta är ett ganska klassiskt recept på hur man kan variera sitt kaffe.
Lägg 1-2 after eight i botten på en stor kopp. Häll på varmt, starkt kaffe. Lägg på ett lager vispad grädde och toppa med ännu en after eight
Passar allra bäst under mörka höstkvällar, då vinden river utanför fönstret.



Iskaffe

1 dl is
3 msk råsocker
2 dl mjölk
2 dl kaffe



Kaffeglassdrink
1 1/2 dl kallt kaffe
1-2 tsk socker
2 isbitar
vaniljglass
Detta är oslagbart under varma sommardagar.





Enkel kaffedrink
1 del färdigbryggt kaffe
1 del mjölk
2 msk wiskey
1 tsk vaniljsocker
1 msk pressad apelsin
krossad is efter behag
Skakas
Toppas med lite vispgrädde, pudra kaffepulver över och häng en apelsinskiva över glaskanten.

shoes

image38

Älska choklad



Chokladkaka


200 g mörk blockchoklad

200 g margarin

4 ägg

2 dl socker

2 1/2 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

Gör så här:

Smörj en löstagbar form. Smält smör o choklad i en kastrull på svag värme. Vispa ägg o socker poröst. Blanda mjöl o bakpulver noga. Rör försiktigt ner chokladsmeten i ägg o sockerblandningen. Vänd ner mjöl. Häll smeten i formen. Grädda i ugn i 225gr ca 12-15 minuter.





image37

fylld paprika

Fylld paprika


Detta behövs för 4 pers.

4 paprikor. gärna både röda o gröna

salt

ris

Till fyllning:

1 brk champinjoner (ca 180 g)

1 gul lök

100 g bacon

200 g köttfärs

salt, vitpeppar

matfett till formen

2 msk tomatpuré

1/2 msk soja

3 msk riven ost

1 dl gräddfil

Gör så här:

1. Halvera paprikorna o putsa bort kärnhuset. Förväll paprikorna ca 5 min i lättsaltat vatten o lägg dem att rinna av.

2. Fräs upp champinjonerna med finhackad lök o bacon.

3. Tillsätt köttfärsen o låt den fräsa med en liten stund. Krydda.

4. Ställ paprikahalvorna i smord eldfast form o fyll dem med köttfräset.

5. Blanda tomatpuré, soja, ost o gräddfil o lägg en klick på varje paprikahalva.

6. Grädda paprikahalvorna i ugnen ca 25 min i 200 gr.

7. Koka riset.

8. Lägg upp paprikorna på en bädd av riset till serveringen.


Limefilé

Limefilé


Du behöver:

500 g fläskfilé

1 tsk salt

matfett

1 dl vatten

2 dl creme fraiche

1 msk kalvfond

1/2-1 tsksambal oelek

1 tsk äkta soya

1 msk honung

saft av en lime


Gör så här:

Skär köttet i skivor. Bryn i smör o salta. Lägg över det brynta köttet på ett fat. Pressa limen och rör ihop saften med vatten, creme fraiche, kalvfond, sambal oelek o honung. Detta kan göras direkt i en stekpanna med lock eller i en gryta. Lägg i köttet o låt det puttra ca 5 - 8 minuter. Servera med ris eller ugnsstekt potatis.

Detta är såååå gott.


image36


You

image35

Guld


Du spinner guld

av solens strålar

och läker mitt hjärta

så fruset av tårar



Hur mycket jag än gråter så skulle du aldrig se det i regnet!


Glädjen


Glädjen finns inte i saker utom inom oss.


Kärlek är det enda man får mer genom att ge.


Bättre ett ärligt nej än ett falskt ja.


Att kyssas är som att äta soppa med gaffel man får aldrig nog.




image34

RSS 2.0