Limefilé

Limefilé


Du behöver:

500 g fläskfilé

1 tsk salt

matfett

1 dl vatten

2 dl creme fraiche

1 msk kalvfond

1/2-1 tsksambal oelek

1 tsk äkta soya

1 msk honung

saft av en lime


Gör så här:

Skär köttet i skivor. Bryn i smör o salta. Lägg över det brynta köttet på ett fat. Pressa limen och rör ihop saften med vatten, creme fraiche, kalvfond, sambal oelek o honung. Detta kan göras direkt i en stekpanna med lock eller i en gryta. Lägg i köttet o låt det puttra ca 5 - 8 minuter. Servera med ris eller ugnsstekt potatis.

Detta är såååå gott.


image36


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0