kladdmuffins


Kladdmuffins


20 portioner | Normalstora formar, 12 st/plåt

6 ägg
9 dl socker
4 tsk vaniljsocker
3 krm salt
4 1/2 dl mjöl
1 1/2 dl kakao
300 g smält smör


Glasyr:
200 g margarin
8 msk socker
4 tsk mjöl
8 tsk kakao
2 dl grädde
2 dl mjölk


Rör ägg och socker poröst. Tillsätt resten av ingredienserna. Klicka ner i muffinsformarna!
Gräddas i 15 min i 160°C.

Blanda glasyrens ingredienser. Koka i 3 min, rör hela tiden. Fyll en msk glasyr i varje färdiggräddad muffinsform. Pudra över florsocker när de svalnat. Sätt in i frysen en stund före servering.

Obs. Man kan med fördel minska sockermängden då de är väl söta annars.




image74

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0