fylld paprika

Fylld paprika


Detta behövs för 4 pers.

4 paprikor. gärna både röda o gröna

salt

ris

Till fyllning:

1 brk champinjoner (ca 180 g)

1 gul lök

100 g bacon

200 g köttfärs

salt, vitpeppar

matfett till formen

2 msk tomatpuré

1/2 msk soja

3 msk riven ost

1 dl gräddfil

Gör så här:

1. Halvera paprikorna o putsa bort kärnhuset. Förväll paprikorna ca 5 min i lättsaltat vatten o lägg dem att rinna av.

2. Fräs upp champinjonerna med finhackad lök o bacon.

3. Tillsätt köttfärsen o låt den fräsa med en liten stund. Krydda.

4. Ställ paprikahalvorna i smord eldfast form o fyll dem med köttfräset.

5. Blanda tomatpuré, soja, ost o gräddfil o lägg en klick på varje paprikahalva.

6. Grädda paprikahalvorna i ugnen ca 25 min i 200 gr.

7. Koka riset.

8. Lägg upp paprikorna på en bädd av riset till serveringen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0