fylld paprika
Fylld paprika
Detta behövs för 4 pers.
4 paprikor. gärna både röda o gröna
salt
ris
Till fyllning:
1 brk champinjoner (ca 180 g)
1 gul lök
100 g bacon
200 g köttfärs
salt, vitpeppar
matfett till formen
2 msk tomatpuré
1/2 msk soja
3 msk riven ost
1 dl gräddfil
Gör så här:
1. Halvera paprikorna o putsa bort kärnhuset. Förväll paprikorna ca 5 min i lättsaltat vatten o lägg dem att rinna av.
2. Fräs upp champinjonerna med finhackad lök o bacon.
3. Tillsätt köttfärsen o låt den fräsa med en liten stund. Krydda.
4. Ställ paprikahalvorna i smord eldfast form o fyll dem med köttfräset.
5. Blanda tomatpuré, soja, ost o gräddfil o lägg en klick på varje paprikahalva.
6. Grädda paprikahalvorna i ugnen ca 25 min i 200 gr.
7. Koka riset.
8. Lägg upp paprikorna på en bädd av riset till serveringen.